Podzimní zkoušky v Hluku

05.09.2015 17:10

V sobotu 5.9.2015 proběhly Podzimní zkoušky ohařů a malých plemen v Hluku. K těmto zkouškách bylo přijato 8 ohařů a 6 zástupců malých plemen.

Rozhodčími na tyto zkoušky byli nominování  pro posuzování ohařů  A. Straňák, V. Šesták, M. Latina, P. Latinová Mičulková, čekatel Z. Dostál, pro posuzování malých plemen J. Pondělek a J. Karásek, čekatelka paní Junaštíková. Vrchní rozhodčí František Zbraněk.

Tentokrát se v honitbě MS Hluk objevovala  především  zaječí zvěř, které bylo v  řepě dostatek. Počasí se ránem propršelo a při nástupu se nám jen zatáhla obloha, která  bez deště vydržela až do pozdního odpoledne. Panovaly tak příznivé podmínky, které nestěžovaly výkony psů. Úroveň předváděných psů odpovídá výsledkům zkoušek. Vůdci měli problémy většinou s nedocvičenými aporty.  A tak z celkových výsledků zde uspělo 5 ohařů, z toho první tři v I. ceně a další dva v III. ceně, bohužel tři ohaři neuspěli.  Mezi zástupci malých plemen získal jeden I. cenu a jeden pes uspěl v II. ceně a další tři v III. ceně, jeden pes neuspěl.

Vítězkou těchto zkoušek se u ohařů stala fenka českého fouska ALMA z Tupeského revíru, vedená  Vladimírem Dennerem.

Na pěkném 2. místě se umístil pes ENDY Tajemství Karpat, vedený  Miroslavem Ondrou, 3. místo obsadila jeho sestra EZRA Tajemství Karpat, vedená Petrem Žufánkem.

 

Vítězkou malých plemen se stala fenka Anglického špringr španěla  HERTA z Vítkova Dvora, vedená Lukášem Rychlíkem.

 

2. místo získal pes UX zo Sadenca, vedený Adamem Dvouletým a 3. místo získal německý křepelák  GERRY Přemira, vedený Zdeňkem Skočovským.

Všem úspěšným Gratulujeme !! A přidáváme přání, aby se svými svěřenci pokračovali a práce v honitbě jim v jejich společnosti přinášela radost, když úspěšným složením podzimních zkoušek získali loveckou upotřebitelnost. Jistě budou platnými pomocníky v přicházející sezoně honů na drobnou zvěř.

Pořádajícímu mysliveckému spolku děkujeme za propujčení honitby, zajištění akce a především  ochotu uspořádat tyto zkoušky !

 

                                                                                                                                    Myslivecké kynologii zdar  !

FOTO ze ZKOUŠEK   ZDE