Zkoušky vodní práce POPOVICE

18.07.2016 10:16


Dne 16.července 2016 Okresní myslivecký spolek Uherské Hradiště, ve spolupráci s Mysliveckým spolkem Bukovina Popovice, uspořádal Zkoušky vodní práce. Stalo se již tradicí, že se tyto zkoušky pořádají právě na rybnících v Popovicích, když podmínky, které tyto rybníky poskytují, jsou na vysoké úrovni. Plocha vodou zalitého a dostatečně velkého porostu rákosu poskytuje hojnost vodního ptactva a práce psů se maximálně přibližuje práci psa v praxi. Ke zkouškám se přihlásilo 10 vůdců a 2 vůdkyně se svými čtyřnohými svěřenci. Zkoušky byly pestře zastoupené jednotlivými plemeny. Ohaři zde měli zástupce plemen německý krátkosrstý ohař, maďarský krátkosrstý ohař, výmarský ohař, český fousek, italský spinone a německý drátosrstý ohař. Ostatní plemena zastupoval anglický špringeršpaněl a chesapeake bay retriever.

Výkony psů posuzovali rozhodčí J. Pondělek, V. Šesták, M. Latina, Fr. Prýgl pod dohledem vrchního rozhodčího Antonína Straňáka, který při závěrečném hodnocení vyhlásil, že zkoušky úspěšně dokončilo osm psů, z toho sedm v I. ceně, jeden pes v II. ceně a čtyři psy neobstáli. Pohár pro vítěze zkoušek převzal z rukou Františka Bajaji, předsedy mysliveckého spolku Bukovina, vůdce Jan Ungerman. Jeho tříletý pes neměckého krátkosrstého ohaře BARI z Machalova dvora dosáhl plný počet bodů. Druhé místo obsadil pes českého fouska ART ze Stoprounských vinic, vedený Marcelou Zemánkovou a třetí místo získala fenka italského spinone COLETA Čarovné srdce, vedená Radovanem Běhůnkem.

Úspěšným vůdcům gratulujeme a přejeme další úspěchy v lovecké kynologii. Všem, kteří se na těchto zkouškách podíleli, patří poděkování, především pak členům Mysliveckého spolku Bukovina, kteří vždy vyšli s pořádáním zkoušek vstříc a zkoušky zajistili po všech stránkách na výbornou.